Kviečiame registruotis į sveiko maisto gaminimo seminarą, kuris yra skirtas virėjams, technologijų mokytojams bei visiems besidomintiems sveika mityba.
Mokymų vieta: J. Basanavičiaus g .1, Varėna, Varėnos technologijų ir verslo mokykla. Užsiėmimų trukmė: 12 akad. val. (3 užsiėmimai, po 3 val.)
2018-11-29 |
Užsiėmimų laikas |
Teorija:
Mitybos formos ir jų išskirtinumai (visavalgystė, vegetarizmas, veganizmas, žaliavalgystė ir kt.); Sveikos mitybos principai; Sveiko maisto mitybos piramidė. Praktika: Baltyminių maisto patiekalų gamyba ir degustacija. Vedantieji specialistai – Eimantas Stoškus ir Jūratė Marčiulaitienė |
I GRUPĖ
12:00–15:00 val. II GRUPĖ 15.30-18.30 |
2018 -12 -? | Užsiėmimų laikas |
Teorija:
Maisto sudėtinės dalys (Polifenoliai, baltymai, vitaminai, mineralai, amino rūgštys, riebalai ir kt.) maisto produktuose ir patiekaluose, jų reikšmė mūsų sveikatai; Maisto suderinamumas; Supermaistas; Sėklos ir jų daiginimas. Praktika: Žalųjų kokteilių, maisto patiekalų iš sėklų ir grūdų gamyba ir degustacija Vedantieji specialistai- Eimantas Stoškus ir Jūratė Marčiulaitienė |
I GRUPĖ
12:00–15:00 val.* II GRUPĖ 15.30-18.30* |
2018- 12 -? | Užsiėmimų laikas |
Teorija:
Prieskoniai ir jų svarba maisto patiekaluose; Maisto ruošimo ir valgymo kultūra; Kramtymo svarba; Mityba pagal ajurvedinę konstituciją. Praktika: Desertinių maisto patiekalų gamyba ir degustacija. Vedantieji specialistai – Eimantas Stoškus ir Jūratė Marčiulaitienė |
I GRUPĖ
12:00–15:00 val.* II GRUPĖ 15.30-18.30* |
Priemonė Nr. 08.4.2-ESFA-R-630-11-0005 „Sveikos gyvensenos skatinimas Varėnos rajono savivaldybėje“
*Užsiėmimų laikas gali būti tikslinamas
Organizatorius: Varėnos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras