Varėnos visuomenės sveikatos biure įvyko popietė Europos sveikos mitybos dienai paminėti.
Rajono ugdymo įstaigų, globos namų virtuvių kolektyvai pristatė pagamintus sveikatai palankesnius
patiekalus, kurios galima įtraukti į valgiaraščius. Dėkojame „Ąžuolo“ gimnazijos, „Ryto“
progimnazijos, lopšelio-darželio „Žilvitis“, Matuizų pagrindinės mokyklos, Varėnos globos namų
virtuvių kolektyvams už aktyvu dalyvavimą.
Vienas iš patiekalų receptų. Prašome išbandyti.
VARŠKĖS IR MOLIŪGŲ PAPLOTĖLIAI
200 g moliūgo nulupto
1 šaukštas ghi sviesto
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
200 g varškės
30 g razinų (nebūtinai)
4 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
6-7 šaukštai Spelta miltų
cinamonas
1/2 šaukštelio tarkuotos apelsino ar citrinos žievelės
aliejus kepimui
Moliūgą sutarkuoti burokinę tarką. Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti tarkuotą moliūgą
ir imbierą ir pakepinti 5 – 7 min. kol moliūgas suminkštės, po to ataušinti.
Varškę sumalti, sudėti nuplautas razinas, cukrų, vanilinį cukrų bei trynius. Gerai
išmaišyti su pravėsusiais moliūgais.
Baltymus išplakti, sujungti su moliūgo – varškės masę ir sudėti persijotus miltus,
cinamoną bei apelsino žievele. Atsargiai išmaišyti. Masė turi būti tiršta – grietinės
konsistencijos.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi, formuoti šaukštu paplotėlius, kepti iš abiejų pusių po 0,5
min. Paplotėliai turi būti švelniai apskrudę, nesudegę.
Patiekiama su grietine ar jogurtu ir šviežiomis uogomis.