Rudeniškas maisto gaminimas „Versmėje“

Vaikų dienos centre „Versmė“ įvyko sveiko maisto gaminimo mokymai. Renginio metu dalyviai
buvo mokomi gaminti maistą iš gaunamų Labdaros ir paramos fondo ,,Maisto bankas“ produktų.
Pirmenybė buvo teikiama sezoninėms daržovėms. Vaikai mokėsi maisto gaminimo higienos,
saugaus elgesio su virtuvės įrankiais bei technika. Dalyviai noriai pjaustė ir tarkavo daržoves, kepė
skrebučius, gamino moliūgų sriubą. Domėjosi, ką galima pagaminti iš kai kurių produktų, kad
išvengtų maisto švaistymo. Mokymus vainikavo degustacija. Vaikai vaišinosi cukinijų ir žiedinio
kopūsto užkandžiu bei valgė gardžią trintą moliūgų sriubą su vištiena. Desertui skanavo įdarytus
varške ir riešutais obuolius bei kriaušės. Gaminimo proceso ir degustacijos metu buvo diskutuojama apie naudojamus maisto produktus, jų skonines savybes, jų naudą sveikatai.