Sveikos mitybos seminarų ciklas

Balandžio 10 dieną Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijoje užbaigėme antrą sveikos mitybos seminarų ciklą. Paskutinio užsiėmimo metu diskutavome, koks cukraus poveikis organizmui, kodėl reikia riboti fruktozę ir kokia saugi jos norma? Buvo  pabrėžiama sintetinių saldiklių – aspartamas, acesulfamas,sacharinas –  žala sveikatai. Aptarėme natūralius saldiklius ir jų degustaciją: stevija, džiovinti vaisiai, cukraus alkoholiai, medus, klevų, datulių sirupai,  kaip juos pasirinkti ir naudoti, kaip nesugadinti? Praktinio užsiėmimo metu mokėmės gaminti šokoladinį avokadų – bananų pudingą, datulių ir avižinių miltų krepšelius su varškės kremo įdaru su vyšniomis, naminę saulėgrąžų ir datulių siropo chalvą.