2023 metų fizinio aktyvumo sezonas

🤸‍♀️🤸‍♀️ Fizinis aktyvumas – vienas svarbiausių veiksnių mažinančių lėtinių neinfekcinių ligų formavimąsi. Be to, fizinis aktyvumas stiprina imuninę sistemą, pagerina nuotaiką ir mažina stresą bei depresiją.
🤸‍♀️🤸‍♀️ 2023 metais Varėnos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biure vyko nemokami fizinio aktyvumo užsiėmimai dviems grupėms: asmenims nuo 18 iki 64 metų amžiaus ir nuo 65 metų amžiaus. Taip pat Naujieji Valkininkai išbandė kitokią fizinio aktyvumo formą: taisyklingą mankštą su savigynos elementais. Galima pasidžiaugti, jog į 18 – 64 metų amžiaus grupės fizinio aktyvumo užsiėmimus prisijungė 62 dalyviai, o nuo 65 metų amžiaus – 22 dalyviai. Fizinio aktyvumo užsiėmimai buvo dinamiški fizinio aktyvumo formose, taikyti atsižvelgiant į amžiaus grupes. Vyko diskusijos apie fizinio aktyvumo naudą, pateikti patarimai ir rekomendacijos kaip saugiai ir taisyklingai mankštintis namuose.
🤸‍♀️🤸‍♀️ Kviečiame prisijungti į prasidedantį 2024 metų fizinio aktyvumo sezoną. Artimiausiu metu bus paskelbtas užsiėmimų tvarkaraštis.