
Troškiniai, kitaip vadinami „vieno puodo“ patiekalai, taip pat priskiriami prie šildančių patiekalų. Šių patiekalų pranašumas – pagaminti galima iš to, ką turime šaldytuve. Tai gali būti įvairios kruopos (ryžiai, perlinės, miežinės, sorų kruopos, grikiai), daržovės (morkos, svogūnai, cukinija, pomidorai, moliūgas, baklažanai), mėsa (jautiena, veršiena, paukštiena), grybai, ankštinės ir kt. Gaminant patiekalus viename puode sluoksniais sudedami produktai. Riebalų dedama minimaliai arba visai nededama, po to užpilama vandens arba gali troškintis savo sultyse. Dažniausiai šie patiekalai ilgai troškinami orkaitėje. Pagaminkite namuose šildančių troškinių – plovą, chašlamą, čili troškinį, rizotą, vengrišką guliašą, vištienos karį, pupelių troškinį ir kt.