Mokomės nešvaistyti maisto

Vaikų dienos centre „Versmė“ vyko sveikatai palankaus maisto gaminimo mokymai. Renginio metu dalyviai buvo mokomi gaminti maistą iš gaunamų LPF ,,Maisto bankas“ paskutinės dienos  produktų. Pirmenybė buvo teikiama sveikuoliškiems patiekalams. Vaikai ir jų tėveliai mokėsi maisto gaminimo higienos, diskutavo apie maisto švaistymą. Domėjosi, ką galima pagaminti sveiko ir skanaus iš gaunamų maisto produktų. Dalyviai plovė, pjaustė, tarkavo, kepė ir plakė kokteilį. Visas pastangas vainikavo degustacija. Vaikai ir tėveliai vaišinosi makaronų apkepu su brokoliais, paprika ir dešrelėmis, salotomis su pomidoru, paprika, avokadu su citrinų ir aliejaus užpilu. Desertui skanavo bananų, kriaušių ir vynuogių glotnutį su pienu. Maisto gaminimo ir degustacijos metu buvo diskutuojama apie naudojamus maisto produktus, jų skonio savybes, bei jų naudą sveikatai.